Om oss

BTG ble etablert i 2015 og holder til på Birkeland i Agder. Selskapet utvikler, produserer og leverer soldrevne løsninger. De første soldrevne belysningsløsningene tilpasset nordiske forhold ble utviklet og installert i 2016/2017 i samarbeid med Kristiansand kommune og Innovasjon Norge.

De soldrevne belysningene er siden den gang solgt til en rekke kunder over hele landet og i mai 2020 nådde selskapet en ny milepæl med sine første eksportleveranser av Ilume 2.0. BTG jobber kontinuerlig med å forbedre og utvikle nye produkter for å befeste vår posisjon som ledende produsent og leverandør av soldrevne belysningsløsninger tilpasset nordiske forhold.

BTG internasjonalt

BTG har filialer i Kamerun og Nigeria. Leveranser inkluderer alt fra større solcelleanlegg til mindre solcelle drevne mobile energiløsninger. Vi er nå også i gang med et prosjekt for å se på muligheten for å bygge et hybrid kraftverk basert på solenergi og plastavfall.

Kontakt våre lokale representanter for mer informasjon.

Aktuelt

Klikk her for å lese mediaoppslag om BTG.

Sosialt engasjement

Gjennom vår virksomhet i Kamerun og Nigeria treffer vi daglig mennesker som har svært begrensede økonomiske muligheter til å få dekket sine energibehov. Selv det å ha tilgang til lys på kveldstid er en luksus som mange ikke har råd til. Dette ønsker vi å gjøre noe med.

For hver solgte Ilume lysmast og hvert solgte solcelle anlegg for private husholdninger i Norge vil vi derfor gi en P4-lanterne til et skolebarn i den tredje verden. Gaven blir gitt gjennom Strømmestiftelsen.  P4-lanternen er en liten lampe drevet av solenergi som gir lys i opp til 14 timer, se bilde under.

Kort om gründerne

BTG Solenergi AS ble startet av Arne Knudsen og Trygve Raen. Arne Knudsen har over 30 års erfaring innen tekniske områder og har tidligere blant annet ledet Services divisjonen i TTS konsernet og vært daglig leder i produksjonsbedriften TTS Marine Shanghai.

Trygve Raen er utdannet sivil og samfunnsøkonom fra NHH og har vel 15 års erfaring innen økonomi og ledelse både nasjonalt og internasjonalt.