Om oss

BTG ble etablert i 2015 og holder til på Birkeland i Agder. Selskapet utvikler, produserer og leverer soldrevne løsninger tilpasset nordiske forhold med kalde og mørke vintre. De første soldrevne belysningsløsningene tilpasset nordiske forhold ble utviklet og installert i 2016/2017 i samarbeid med Kristiansand kommune og Innovasjon Norge.

Siden oppstart har vi levert til kunder over hele landet, Kunder inkluderer kommuner, fylkeskommuner, Statens Vegvesen, borettslag, veilag og andre private aktører.  Våre løsninger er i dag benyttet og installert på alt fra turstier, snarveier, brygger, havneområder, campingplasser, boligområder, lekeplasser, parker, mindre idrettsanlegg, bussholdeplasser, leskur m.m. 

Det som gjør våre løsninger unike er at de kan lyse opp mot 90 dager kun med indirekte sollys på standardsinnstillinger. Løsningene kan også fjernstyres og driftes via nettet. Styringssystemet gir høy grad av fleksibilitet -en kan tilpasse lyset til kundens behov og lett gjøre endringer hvis ønskelig. Styringssystemet er også ekstremt strømgjerrig -hvilket gir mer strøm til belysning.

Våre løsninger er svært ofte et økonomisk gunstig alternativ til tradisjonell belysning. Vi gjør både sol- og lysberegninger kostnadsfritt. 

Det er også et sterkt fokus på miljø ved utvikling av produktene.

BTG jobber kontinuerlig med å forbedre og utvikle nye produkter for å befeste vår posisjon som ledende produsent og leverandør av soldrevne belysningsløsninger tilpasset nordiske forhold.

BTG internasjonalt

BTG Internasjonal

BTG har filialer i Kamerun og Nigeria. Leveranser inkluderer alt fra større solcelleanlegg til mindre solcelle drevne mobile energiløsninger. Vi er nå også i gang med et prosjekt for å se på muligheten for å bygge et hybrid kraftverk basert på solenergi og plastavfall.

Kontakt våre lokale representanter for mer informasjon.

Aktuelt

Klikk her for å lese mediaoppslag om BTG.

Sosialt engasjement

Gjennom vår virksomhet i Kamerun og Nigeria treffer vi daglig mennesker som har svært begrensede økonomiske muligheter til å få dekket sine energibehov. Selv det å ha tilgang til lys på kveldstid er en luksus som mange ikke har råd til. Dette ønsker vi å gjøre noe med.

For hver solgte Ilume lysmast og hvert solgte solcelle anlegg for private husholdninger i Norge vil vi derfor gi en P4-lanterne til et skolebarn i den tredje verden. Gaven blir gitt gjennom Strømmestiftelsen.  P4-lanternen er en liten lampe drevet av solenergi som gir lys i opp til 14 timer, se bilde under.

Kort om gründerne

BTG Solenergi AS ble startet av Arne Knudsen og Trygve Raen. Arne Knudsen har over 30 års erfaring innen tekniske områder og har tidligere blant annet ledet Services divisjonen i TTS konsernet og vært daglig leder i produksjonsbedriften TTS Marine Shanghai.

Trygve Raen er utdannet sivil og samfunnsøkonom fra NHH og har vel 15 års erfaring innen økonomi og ledelse både nasjonalt og internasjonalt.