Om oss

BTG ble etablert i 2015 og holder til på Birkeland i Agder. Helt siden starten har fokuset vært på å levere innovative og lønnsomme solcelleløsninger. Selskapet leverer egenutviklede soldrevne belysningsløsninger tilpasset nordiske forhold. Siden de første soldrevne belysningsløsningene ble montert i 2016/2017 har selskapet jobbet kontinuerlig med produktutvikling og leverer nå belysningsløsninger som kan lyse opp mot 90 dager uten direkte sollys.

Les mer

BTG Solenergi har også en 50% eierandel i selskapet Solutvikling – et selskap med mål om å bli et ledende kompetansemiljø for planlegging, prosjektering og utvikling av bakkemonterte solkraftverk i Norge. BTG Solenergi har også opp igjennom prosjektert og levert PV anlegg på tak og har ambisjon om å ta en posisjon i dette markedet i Agder.

Siden oppstart har vi levert til kunder over hele landet. Kunder inkluderer kommuner, fylkeskommuner, Statens Vegvesen, borettslag, veilag og andre private aktører. Våre løsninger er i dag benyttet og installert på alt fra turstier, snarveier, brygger, havneområder, campingplasser, boligområder, lekeplasser, parker, mindre idrettsanlegg, bussholdeplasser, leskur m.m.

Sosialt engasjement

Mange mennesker, spesielt i den tredje verden, har svært begrensede økonomiske muligheter til å få dekket sine energibehov. Selv det å ha tilgang til lys på kveldstid er en "luksus" som mange ikke har råd til. Dette ønsker vi å gjøre noe med. For hver solgte Ilume lysmast gir vi en bærbar solcelledrevet lampe til et skolebarn i den tredje verden. Gaven blir gitt gjennom Strømmestiftelsen. Lampen er 100% drevet av solenergi og kan lyse opp mot 14 timer.

Kort om gründerne

BTG Solenergi AS ble startet av Arne Knudsen og Trygve Raen. Arne Knudsen har over 30 års erfaring innen tekniske områder og har tidligere blant annet ledet Services divisjonen i TTS konsernet og vært daglig leder i produksjonsbedriften TTS Marine Shanghai.

Trygve Raen er utdannet sivil og samfunnsøkonom fra NHH og har vel 15 års erfaring innen økonomi og ledelse både nasjonalt og internasjonalt.